Az MTVA tavaszi premierfilmjei

Az MTVA ma délelőtt bejelentette tavaszi premierfilmjeit, amelyek között jó főleg európai darabok találhatók, olyanok, mint a Már megint lakótársat keresünk, a Szerelem a felhők felett, a Lány kilenc parókával, vagy A Szépség és a Szörnyeteg. Nézzük a részleteket.

Szerelem a felhők felett (Amour & turbulences)

Julie három éve szakított Antoine-nal, a javíthatatlan nőcsábásszal. A képzőművészként egyre sikeresebb Julie közelgő esküvőjére utazik vissza New York-ból Párizsba, ám a légitársaság hibájából a business class-on kap csak helyet. A gépre felszállva a legnagyobb meglepetésére Antoine ül mellette, aki egy új állás reményében repül haza Franciaországba. A meglepetésszerű találkozást mind a két fél igen kellemetlenek ítéli meg és mindent megtesznek, hogy új helyre ülhessenek a gépen, de erre nincs lehetőség. A viharos repülőút alatt a páros felidézi kapcsolatuk örömteli pillanatait és árnyoldalait egyaránt, s a kényszerű összezártságban tisztázzák az eddig elhallgatott konfliktusaikat. Mire Párizsban leszállnak, a korábbi sérelmek és problémák kibeszélése nyomán ismét fellángolnának az érzelmek, csakhogy Julie-t várja vőlegénye, akihez - tudtán kívül - történetesen Antoine megy állásinterjúra…

amour-et-turbulences

Magyarországi premier: március 13. (szinkronizált/feliratos, francia romantikus filmvígjáték)

Rendezte: Alexandre Castagnetti

Forgatókönyv: Alexandre Castagnetti, Vincent Angell, Nirina Ralanto, Brigitte Bémol, Julien Simonet, Xavier Nemo, Nicolas Bedos

Szereplők: Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Jonathan Cohen

Trailer:

Lány kilenc parókával (Heute bin ich Blond)

Az életvidám és vagány 21 éves Sophie egyetemi tanulmányainak megkezdésére, az önálló életére készül, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Addigi élete fenekestül felfordul. A kezdeti megrázkódtatást leküzdve Sophie elhatározza, nem hagyja magát, élni akar, megküzdeni a betegségével mindazért, ami még vár rá az életben: az álmaiért, a bulikért, a boldogságért, a hódításokért. A kezelések következtében azonban szembe kell néznie azzal, hogy külseje megváltozik. Úgy dönt, nem várja meg, amíg a kemoterápia következtében haja kihullik. Nem hagyja, hogy a betegség akár ilyen módon is befolyásolja őt, ezért önmaga borotválja le a haját. Megváltozott külsejét parókákkal fedi el. Kilenc különböző fazonú és színű parókája Sophie hangulatait és személyiségét fejezi ki, hol szomorúbbnak, hol éppen romantikusabbnak mutatva őt. Sophie kilenc új személyisége a mindennapos orvosi kezelések mellett veti bele magát esténként az életbe. Bulizik legjobb barátnőjével, és beleszeret legjobb haverjába, Robba, miközben humorral, bátorsággal, valamint némi könnyű szívűséggel igyekszik szembenézni a betegségével. Sophie életszeretete és a betegséghez való egyedülálló hozzáállása sok sorstársa számára szolgálhat pozitív példával. A Sophie van der Stap azonos című - Magyarországon is megjelent - bestselleréből készült film elragadó bájjal mutatja be egy fiatal lány rákkal szembeni küzdelmét. A film rendezője, Marc Rothemund olyan, Magyarországon is közismert filmeket rendezett korábban, mint a Hangyák a gatyában tinivígjáték, és az Oscar-díjra jelölt Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel című történelmi dráma. A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és most a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve kerül a magyar mozikba.

Heute bin ich Blond

Magyarországi premier: április 10. (szinkronizált/feliratos német film)

Rendezte: Marc Rothemund

Forgatókönyvíró: Kati Eyssen

Szereplők: Lisa Tomaschewsky, Karoline Teska, David Rott, Alice Dwyer

Trailer:

Már megint lakótársat keresünk (Casse-téte chinois)

A negyvenéves, kétgyermekes családapa, Xavier nagyon kínlódik a mindennapokkal. Amikor gyermekei és édesanyjuk New Yorkba költözik, úgy dönt, mivel nem bírja elviselni a gondolatot, hogy csemetéi nélküle nőjenek fel, átköltözik ő is a tengeren túlra, hogy új életet kezdjen. Cédric Klapisch vígjátékának előzményeit jól ismeri a magyar közönség is: a Lakótársat keresünk (2002) és a Még mindig lakótársat keresünk (2005) után harmadszor is,ezúttal a trilógia lezárásaként, visszatérnek a vígjáték főhősei, amelyben Xavier (Romain Duris) még mindig keresi a helyét a világban, és még mindig néha bizonytalan, ám ezúttal már apaként próbálja megállni helyét, s ehhez mérten, felelősségteljesen igyekszik cselekedni a mindennapokban.

Casse-téte chinois

A Már megint lakótársat keresünk főszerepeiben a Lakótársat keresünk, időközben világsztárrá váló színészei, Audrey Tatou, Roman Duris, Cécile De France térnek vissza a vászonra. Ezúttal viszont már nem cserediákként, hanem családos szülőként néznek szembe a hétköznapok nehézségeivel. A romantika és humor azonban továbbra sem hiányzik az életükből.

Magyarországi premier: május 8. (szinkronizált/feliratos, francia romantikus vígjáték)

Rendezte: Cédric Klapisch

Forgatókönyvíró: Cédric Klapisch

Szereplők: Kelly Reilly, Audrey Tautou, Cécile De France, Romain Duris

Trailer:

A Szépség és a Szörnyeteg (La Belle et La Béte)

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba. Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban. A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

beauty and the beast

Christophe Gans a Silent Hill - A halott város, a Farkasok szövetsége, és a Könnyező harcos rendezője ezúttal Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve 1740-es meséjének legújabb feldolgozását készítette el nagyon látványos díszletekkel Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével. A mára világsztárrá váló francia művészek közül Cassel olyan filmekben szerepelt, mint a Fekete hattyú, a Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik és a Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét. Léa Seydoux-t legutóbb az Adéle élete 1-2. fejezet főszerepében láthattuk, amely alakítását a Cannes-i zsűri Arany Pálma-díjjal ismerte el. A Szépség és a Szörnyeteg 2014. február közepén debütált hazájában, ahol már közel 2 millió nézőt vonzott március elejéig a mozikba. Olaszországban pedig február 27-én mutatták be a filmet, ahol az első hétvégén már több, mint 300 ezer néző váltott jegyet rá.

Magyarországi premier: június 5. (szinkronizált francia romantikus film)

Rendezte: Christophe Gans

Forgatókönyv: Christophe Gans, Sandra Vo-Anh

Szereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega

Trailer:

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .