Az Elysium jövője

Ha egy üzlet beindul, nincs megállás. Ha egy rendező filmje sikert arat, többet nem kell félnie a munkanélküliségtől. A dél-afrikai származású Neill Blomkamp egy kis költségvetésből készülő sci-fi akciófilmmel, a District 9-cel hívta fel magára a világ figyelmét: egészen négy Oscar-díj jelölésig és több mint $200 millió dollár bevételig jutott vele. A múlt héten azt is bebizonyította, hogy $100 millió dollárból is a maximumot hozza ki. (Azért ezt így nem mondanám. - a szerk.) Második filmje, az Elysium - Zárt világ (Elysium, hazai bemutató: augusztus 15.) már hatalmas költségvetésből készült. Főszereplői igazi sztárok (Matt Damon és Jodie Foster), a végletesen lepusztult jövőt mutató látványvilága különleges, de a lényeg megmaradt: kiderül belőle, hogy a rendező fantáziája végtelen, tele van vad ötletekkel és imádja a különleges fegyvereket.

Az Elysium jövője

Az Elysium - Zárt világ természetesen az Egyesül Államok mozis toplistájának csúcsán kezdte a pályáját, több mint $30 millió dollár bevételt hozott a producereknek. A gyártó stúdió nem is habozott soká: máris aláírta a rendező következő szerződését. Blomkamp nem pihenhet egy napot sem, új filmjét, a Chappie-t idén ősszel már forgatni is kell. A film címszereplője egy mesterséges értelemmel ellátott robot, akit két bandita elrabol, hogy a segítségével kövessenek el újabb bűncselekményeket. A főszerepeket Sharlto Copley (a robot hangja) valamint két dél-afrikai rapper játssza majd, a forgatókönyv szintén a rendező munkája, és azt ígéri, hogy a lényeg ugyanaz lesz, mint előző filmjeiben: csupa férfias játék. Valószínűleg a siker is ugyanolyan nagy lesz, mint a District 9 és az Elysium esetében.

IC Press

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .