A messzi dél vadjai: Óriás őstulok a Művész Moziban

A messzi dél vadjai Óriás őstulok a Művész Moziban 01

A hazai mozikban január 10-én debütál A messzi dél vadjai, mely az év egyik legünnepeltebb amerikai függetlenfilmjeként Sundance és Cannes után is sorra nyeri a különféle díjakat. Egyetlen előadás erejéig azonban még idén látható lesz a film: a december 15-ei, 19 órás vetítésre megkezdődött a jegyelővétel, a helyszínre érkezők pedig megcsodálhatják a Művész mozi előterében felállított óriás őstulkot is.

A Katrina-hurrikán történetét egy hatéves kislány (Quvenzhané Wallis) szemszögéből bemutató mágikus-realista filmben fontos szerephez jut egy mitikus, a XVII. században kihalt lény, az őstulok. A különleges állatok egyikét ábrázolja a mozi előterében felállított, 3 méter magas és több mint másfél mázsás installáció, amely azt a pillanatot ragadja meg, amikor az egyik tulok kiszabadul a jég fogságából és a kislány keresésére indul. A szobor Kótai Mona alkotása.

A szombati esti premier előtti vetítésre - december 15., 19.00, Művész Mozi) a jegyfoglalás az alábbi oldalon lehetséges.

A messzi dél vadjai Magyarországon 2013. január 10-én kerül országosan a mozikba, a Jameson CineFest támogatásával a Mozinet forgalmazásában. A tovább mögött megtekinthető a film magyar előzetese.

Magyar bemutató:

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

1 hozzászólás

  1. Anonymous

    Az a tulok állandóan rám hozza a frászt :D