A hét sztárja- Kabir Bedi

A sorozatok rajongóinak aligha cseng ismeretlenül e heti sztárunk neve, ugyanis legnagyobb sikereit egy hazánkban is roppant népszerű szériának, a Sandokannak köszönheti. Játszott azonban színházban, James Bond filmben, és más sorozatokban is, az alábbiakban őt mutatjuk be egy kicsit részletesebben.

Kabir Bedi 1964. január 16-án született az indiai Bombay városában, Freda és Baba Pyare Lal Bedi gyermekeként. Apja a sikh vallás tagjaként írással és filozófiával foglalkozott, anyja azonban később áttért a tibeti buddhizmusra. Kabir a Nainitalban található Sherwood Főiskolán szerezte meg diplomáját.
Színészi karrierjét színházi szerepekkel kezdte, eljátszotta Shakespeare Othellójának címszerepét, egy őrült indiai királyt, Tughlaqot, valamint szerepelt a The Vulturesben is, egy önpusztító alkoholista szerepében. Később Londonban is szerepelt M. M. Kaye The Far Pavilions című regényének musical adaptációjában, a Shaftesbury Színházban.
Filmes pályáját indiai filmekkel kezdte, mintegy hatvanban játszott. Sokan azonban a Polipka című James Bond filmben ismerték őt meg, melyben a Roger Moore által megformált ügynök egyik ellenségét, Gobindát alakította. A sorozatrajongók viszont már előbb felfedezték őt maguknak a Sandokan révén, melynek főszerepét 1976-ban kapta meg, és ekkor 6 részen át alakította a Maláj Tigris néven ismert kalózt. Később a Sandokan visszatér és a Sandokan fia című minisorozatban, valamint az A Tigris még él című filmben ismét magára ölthette a kalóz szerepét. Kabirnak jelenleg két filmje, a Kites és a Deauville van készülőben.

Házasságok:
  • Protima Bedivel 1973-1986, két gyermekük született: Pooja, aki maga is színésznő, és Siddarth
  • Susan Humphreyszal 1979-nem tudni meddig, egy gyermekük született, Adam
  • Nikki Vijaykarral 1993-2004
Érdekességek:
  • 1978-ban a Cosmopolitan a legvonzóbb agglegénynek választotta.
  • A The Times of India a 4. legszebb indiainak választotta őt.
  • Folyékonyan beszél hindiül, angolul és olaszul. Több mint 200 részen át szerepelt a leghallgatottabb olasz rádió egyik sorozatában.
A Sandokan főcíme:
A főcímdal a Neoton előadásában:

    • Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

    Szólj hozzá!

    *

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .