A hét sztárja – Jessica Chastain

Jessica Chastain

Hű, több mint egy éve nem került ki hét sztárja poszt, mert egyszerűen nem jut rá időm, viszont mostanság felfigyeltem Jessica Chastainre, akiről ha jól tévedek, nem nagyon írt még semelyik magyar site, úgyhogy én ezt most megtenném.

Jessica Howard 1981. március 29-én látta meg a napvilágot az Egyesült Államokbeli Észak-Kaliforniában. Apja tűzoltó, anyja pedig vegetáriánus séf volt, és maga Chastain is vegetáriánus. A Chastain nevet anyja után vette fel, és a nagyvilág ezzel a névvel ismerte meg színésznőként.

Tanulmányait New York Cityben, a Julliardon végezte annak köszönhetően, hogy Robin Williams ösztöndíjat bocsájtott a rendelkezésére. Aktív résztvevője volt a dráma tagozatnak és szerepelt számos színházi produkcióban és különböző tanulók által készített filmes projektekben.

Chastain megjegyezte: "Ez az iskola engem úgy megedzett, hogy teljesen mindegy, milyen munkát végzek majd az életben, semmi nem lesz olyan kemény, mint a Jilliardon töltött négy év."

A kép a 2011-es Toronto Nemzetközi Film Fesztiválon készült

Karrier:

Első szerepét 2004-ben kapta a Dark Shadows adaptációban, amelyből csak a pilot készült el, méghozzá az 1966 és 1971 között futott sorozat alapján, viszont soha nem került adásba. Később játszott a Vészhelyzet (ER), a Veronica Mars, a Close to Home, és az Esküdt ellenségek - Az utolsó szó jogán (Law & Order: Trial by Jury) című sorozatokban.

Első filmszerepét a Jolene című drámában játszotta, amelyben nyújtott alakításáért a Seattle Nemzetközi Film Fesztivál neki ítélte a Legjobb női főszereplő díját.

Következő filmjében, Az adósságban (The Debt) - melynek csak az első húsz percét láttam -, egy mossad ügynököt alakított, melyet számos fesztiválon – köztük a miskolci CineFest – bemutattak tavaly, és jelenleg is fut a hazai mozikban.

A 2011-es év igazán kemény lehetett számára, hiszen számos fesztiválos filmben játszott főszerepet, köztük Terrence Malick Az élet fája (The Tree of Life) című alkotása, a Texas Killing Fields című pszicho-thriller, a Take Shelter, és nyár egyik nagy sikerdrámájában, A segítségben.

Elkészült, de még be nem mutatott filmjei közé tartozik a Wilde Salome, melyben Al Pacino mellett alakítja a főszereplőt, aki a rendezést is maga végezte. Ugyanilyen filmje Ralph Fiennes rendezése, a Coriolanus, melyet csak jövőre mutatnak be.

Chastain mostanság sem pihenéssel tengette mindennapjait, hiszen utómunkálatait végzik Terrence Malick címnélküli projektjének (Untitled Terrence Malick Project) és a Wettest Countrynak is. Jelenleg a Mama című horrorját forgatja, melyben Andres Muschietti rendezi, ezután pedig a Horizons (korábban Oblivion címen futott) fog következni, melyben Tom Cruise oldalán jelenik meg Joseph Kosinski rendezésében készülő akció-sci-fiben. Ez utóbbinak előkészületi munkálatai már folynak.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .