A hazai Sherlock Holmes 2 - Árnyjáték extra DVD kiadványról

Nos, mint írtam néhány hete, május 9-én Sherlock Holmes 2 - Árnyjáték többféle kiszerelésben. Sajnálatos módon egy ideje a DVD Steelbookok a feledés homályába merültek, mert hát kell a kéklemezeknek az előny. Jelen poszt esetében ez nem lényeges, annyi viszont igen, hogy választható volt a O-ringes lentikuláris borítós verzió is, amit alább láthattok. Az első gondolatom, mikor megláttam, hogy mi a jó fenének kellett oda felülre az a piros DVD-s csík? A jóember fia tudja, hogy a BD tok szabványmérete másabb, szóval összekeverni elég nehéz lenne. Jól mondom, vagy igazam van? Ezen kicsit kiakadtam első körben.

P1120536-39

Aztán ha lapozunk egy kicsit, akkor ugye a O-ringes kiadványok nagyobb része eredeti nyelvű, és mikor lehúzza az ember a tokról, akkor az ottani borító már magyar nyelvű. Nos, nem ez az első eset, de itt is sikerült belekeveredni abba a hibába, hogy a gerincén magyar a cím, elől pedig angol… Oké, szőrözök, de hadd szőrözzek már, mikor 3.990.-et kiadok egy egylemezes kiadványért. A hátulja egyébként magyar - annyi történt, hogy legyártottak egy magyar O-ringet, aminek az elejére ráragasztották a lentikuláris lapkát, vagyis magyarul nem feltétlenül a hazai kiadó hibája a felső piros csík, de akkor is szúrja a szemem.

P1120541

Amikor kinyitottam a tokot, az alábbi minimalista látvány fogadott, de idézhetném az épp szobába becseppenő húgomat is, hogy "mi ez a gagyi vacak?". Fájdalmas továbbá, hogy külföldön sem jelent meg kétlemezes verzióban.

P1120534

A tovább mögött még két kép a kiadványról, amely egyébként én sem értem hogyan, de legalább az új korhatár besorolás karikát megúszta. Valamint sikerült 900.- forintos áron bezsákolnom Az oroszlánkirályt, amiről röviden annyit, hogy hiába nem első kiadvány, mégis megmaradt a belső borítója, ha már egy Disney DVD-ről beszélünk. Ez örömhír. Visszatérve a Holmes 2-re, hogy legalább a duplaréteget kihasználták majdnem teljes egészében, aminek köszönhetően elfogadható képet kapunk.

P1120535P1120540P1120532P1120533

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

6 hozzászólás

  1. Anonymous

    Én egy kicsit el voltam tévedve, mert azt hittem, hogy 4 ropiért 2 lemezes. Igazából az a felső rikító sáv ami miatt elment a kedvem a vételtől. Egyébként kiadtak egy dupla részes kiadványt 5 ezerért, amit megint nem értek, miért több egy ezressel, mert minden 2-filmes DVD 4 ezer szokott lenni: Gru-Hopp, Tt1-2. Amúgy a Táncoló talpak-hoz meglepő volt, hogy fehér, kemény tokot adtak, ez pozitívum.
    Egyébként (Oroszlánkirály) öröm látni kemény tokos, belső borítós dvd-t.

  2. BrM

    Szégyen h van pofájuk ennyi pénzért ilyen vajnyi keveset nyújtani. Főleg úgy, h szerintem minimális tőkebefektetéssel több mint igényes lehetne. egy szép példa erre. Ma vettem 900ért az oroszlánkirályt, a macskaarisztokratákat és 800ért az egy bogár élete című mesét mind szép belsős, igényes cucc.
    De ez mind semmi 250 forintért a spiderwick krónikákat 100 forintért pedig a rocky 2őt rájuk is ugyan ez érvényes. Akkor ezek után kérdezem meg , milyen összefüggés van az ár meg a minőség között?? oké oké, h egyszeri akciós árakról beszélek meg ez kirívóan olcsó de akkor is és 4 kilóért elvárnám, h vmi jól nézzen ki….

  3. Névtelen:
    Ja, itt igazából a lentikuláris O-ring miatt kértek majd egy ezrest pluszba… mondjuk Inception lentikuláris változata is 5 rongy volt, de az 2 lemezes… na mind1. Azért 5 rongy a mindkét részt tartalmazó pakk, mert 3 lemezes – habár biztos infóm nincs róla – mivel nem érdekelt, nem kérdeztem rá -, de a harmadik extra lemez valszeg az első extra lemeze tippre. Ezért 5 rongy, ha az nem lenne, akkor 4 lenne. Igen, fehér O-ringet kapott a TT2? Kár, hogy majd max 990-et ér meg nekem… Ja, meglepő, h sokadik kiadás, mégis van belsőborítója. Én is azt vártam, h nem lesz, és hiába csak egy sima kép, mégsem a nagy fehérség rikít belül…

    BrM
    Ja, ha nem tesómmal hozatom el, lehet, hogy elhezitálok még rajta, h megvegyem-e… MIIII? Volt Rocky II 100 forintért? Szívatsz? :D És nem szóltál? O_o Igen, nem véletlenül szántam rá tegnap néhány tíz percet, h megíródjon ez a poszt. Az oka: csalódás – bár gondolom, kitaláltátok…

  4. BrM

    volt még, ha kell hozok neked. De azt hittem a pack-ra utazol :)

  5. Anonymous

    Nem O-ringes csak a tok, rengetek ez a fekete, puha, gagyi tok, és örültem, hogy kemény fehér tokot kapott, ami még illik is neki. Díszdoboz csak a dou-s kiadásnak és a limitáltnak van.
    SH2 dou-hoz, meg nem tudtam, hogy 3 lemezes, azaz öt ropi még mindig sok :)
    Viszont a Media Markt-ban láttam az első rész fémdobozos és lentikuláris változatát, azt hiszem 1990-ért, ami nem, rossz. Az Iron Man-t akarom még megszerezni fémdobozban, mert az első része is megvan, amit 1690-ért vettem a MM-be.

  6. BrM:
    Csak a második rész volt? Igen, a pakkra, nadehát 100 hufot a tok is megér elven jöhet. :D Thx :)

    Névtelen:
    Hát ehhez nemtok hozzáfűzni semmit, majd ha látom boltba, azután talán. :) SH2 pakk nem rossz, de akinek megvan az első rész, annak fölösleges, de legalább jött. Ja, jött jó néhány változatban, csak épp a minőség a minőség a minőség. Hm, hát ha Steelbookból volt 2 rongyért… nem kérdés annyiért, főleg, h joglejárt asszem. A kettőért 2600-at adtam, mert tudtam, h ez az utsó steel megjelenés. Megért annyit is. :) Azóta sem láttam. :(