A Galaxis őrzői zenéjére tuti rákattansz

Augusztusban érkezik a mozikba az idei év egyik legviccesebbnek ígérkező filmje, A Galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy). Az egyedi hangulatával kiemelkedő film első előzetesében is nagy szerepe volt már a Blue Swede: Hooked on a Feeling című számának, a filmben pedig további hasonló fülbemászó dallamok hangzanak el, így komoly esély van arra, hogy a július 29-én megjelenő filmzenei album az idei év egyik legerősebb és legszerethetőbb retro-albumává váljon.

A filmzene, amire mindenki rákattan

"A Galaxis őrzői történetének egyik központi eleme a főhős Peter Quill Király válogatáskazi (Awesome Mix Tape) #1. című kazettája" - magyarázta a rendező James Gunn, aki már a forgatások során arra használta a filmzenét, hogy segítsen színészeinek beleélni magukat a jelenetek hangulatába. "Quill az anyjától kapta a szalagot és ez az egyetlen tárgya, ami emlékezteti a múltjára."

A Galaxis őrzői a zene mellett is meglehetősen egyedi stílusú film, ugyanis öt főszereplője egy, a Földről származó törvényen kívüli (Chris Pratt), egy zöld bőrű bérgyilkosnő (Zoe Saldana), egy depressziós kék izomkolosszus (Dave Bautista) és a csapat két legkülönösebb tagja: egy agresszív mutáns mosómedve (eredeti hangja Bradley Cooper), illetve egy humanoid fa (eredeti hangja Vin Diesel). A fura csapatra nem kisebb feladat hárul, mint az egész galaxis megmentése. A Galaxis őrzői eredetileg 1969 januárjában tűntek fel a Marvel Super-Heroes 18. számában.

A filmzene július végén jelenik meg a Marvel és a Hollywood Records gondozásában, tele a hetvenes évek klasszikusaival. Ráadásul nem is egy, hanem mindjárt három változatban. Az album számainak listája:

Awesome Mix Tape, Vol. 1

  1. Blue Swede: "Hooked on a Feeling"
  2. Raspberries: "Go All the Way"
  3. Norman Greenbaum: "Spirit in the Sky"*
  4. David Bowie: "Moonage Daydream"
  5. Elvin Bishop: "Fooled Around and Fell in Love"
  6. 10cc: "I’m Not in Love"
  7. Jackson 5: "I Want You Back"
  8. Redbone: "Come and Get Your Love"
  9. The Runaways: "Cherry Bomb"
  10. Rupert Holmes: "Escape (The Piña Colada Song)"

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .