135 millió dollárt kaszált a Madagaszkár 3

135 millió dollárt kaszált a Madagaszkár 3

Rendkívül jól nyitott a Madagaszkár 3 (Madagascar 3 – Europe's Most Wanted, hazai bemutató: most csütörtökön!) című animációs film: Észak-Amerikában több mint $60 millió dollárt hozott a hétvégén, Amerikán kívül pedig több mint $75 milliót. Külföldön az oroszok ($16,4 millió), a brazilok ($11) és a kínaiak ($10,4) szerették a legjobban. Filmipari becslések is jó kezdést prognosztizáltak, az eredmény azonban felülmúl minden várakozást. A magyarázat az lehet, hogy a Madagaszkár 3 a hagyományosan erős nyári moziszezon első családi filmje, és meg is felel a követelményeknek, azaz minden közönségréteget meg tud szólítani. A kritika is kedvező, a Rottentomatoes 76 százaléknyira taksálja a produkciót.

A vártnál is nagyobb siker nyomán újra felvetődött a negyedik rész kérdése. 2010-ben Jeffrey Katzenberg, a sorozatot gyártó DreamWorks Animation vezérigazgatója valószínűnek tartotta a folytatást, pár napja viszont Anne Globe, a cég nemzetközi marketingigazgatója azt mondta, egyelőre semmi sem biztos, még sokat kell egyeztetni a negyedik részről.

A film holnaptól digitális 3D-ben és 2D-ben is megtekinthető.

• Az idő szerencse • Mindenkit hajt valami...

Szólj hozzá!

*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .